Zoek
Sluit dit zoekvak.

creatief met kerst

Rendier maken van dennenappels.

Van Dennenappels rendieren maken: Budget kerstdecoratie, gemakkelijk en een erg leuke diy.

Hoe maak je een rendier van een dennenappel?

 

Voordelig kerstdecoratie  Met slechts wat takjes uit het park en groen mos van het tuincentrum, was ik klaar om mijn rendieren te creëren.

Bij de kringloopwinkel waren ze al in een goudtint, passend bij mijn interieur. Met slechts wat takjes uit het park en groen mos van het tuincentrum, was ik klaar om mijn rendieren te creëren.

Van dennenappels rendieren maken is een voordelige en eenvoudige DIY-kerstdecoratie.

Vaak zijn deze dennenappels te vinden in kringloopwinkels, waar je ze kunt oppikken voor een lage prijs. Lees de benodigdheden en volg de 5 stappen om ook zelf je dennenappelrendier te maken.

Heb je geen tijd of liever een rendier kopen? Er zijn heel veel leuke varianten bij Fonq online te bestellen en ik heb deze goudkleurige rendier gespot, niet de goedkoopste maar wel net even anders. 

Wat heb je nodig

 • Dennenappel (bij voorkeur wat groter)
 • *Optioneel:* goudspray 
 • 4x takjes (voor poten)
 • 2x dikkere takjes (voor hoofd en nek)
 • 2x dunne takjes (voor gewei)
 • Lijmpistool 
 • Snoeischaartje 
 • Mos 

In 5 Stappen uitgelegd:

 1. Maak een heerlijk wandeling in het park om alle takjes te verzamelen. meteen een win, win situatie want een wandeling is nooit verkeerd.
 2. Knip alle takjes op maat met een snoeischaartje, zorg ervoor dat de lengte in verhouding is tot de grootte van je dennenappel.
 3. Verwarm je lijmpistool op en breng lijm aan op de poten, druk de takjes tussen de dennenappel, Lijm alle poten vast. Zorg ervoor dat de platte kant van de dennenappel de voorkant van je rendier is. Je rendier kan nu staan!
 4. Lijm de twee dikkere takjes op elkaar (voor hoofd en nek), en bevestig het nek takje bovenop de dennenappel. Lijm vervolgens de twee geweitakjes aan het hoofd, aan de zijkant of achterkant. 
 5. Voeg wat mos toe rond de nek van het dennenappelrendier. 

heb je ook een dennenappelrendier gemaakt? tag mij dan in je foto op instagram ik deel je foto in mijn stories.