Zoek
Sluit dit zoekvak.
nieuwjaars decoratie met kaarsen

creatieve oudjaars decoratie

Hergebruik je kerstdecoratie

Verander 3 keer kerstdecoratie in feestelijke nieuwjaarsdecoratie. Hoe?   Lees snel verder.

Ik had nog kerstcadeaupapier over, eigenlijk een hele rol, maar dat kwam erg goed van pas voor mijn nieuwjaarsdecoratie-idee.

De papieren sterren die boven ons kerstdorp hingen, heb ik laten hangen en hergebruikt voor een feestelijke oudejaarsdecoratie. Op de papieren sterren heb ik “2024” geplakt, en de cijfers heb ik gemaakt van cadeaupapier . Ook dat had ik nog over van de kerstdagen.

Op het cadeaupapier staan sterren afgebeeld, wat perfect matcht met de sterrenlampjes. Het is een feestelijk geheel geworden.

Check mijn kerststerren tutorial

Ben je niet zo creatief of geen tijd? ik heb deze nieuwjaarssterren bij de hema gespot.

Alle kerstdecoratie is opgeruimd, behalve de kerstboom; die blijft staan tot na 1 januari.

Voeg feestelijke versiering toe aan je kerstboom, iets wat bij oud & nieuw past, zoals papieren fortunecookies met leuke voorspellingen die je in de kerstboom kunt hangen.

Zo kan iedereen na het proosten meteen een hanger kiezen en openen. Een mooie start van het nieuwe jaar. 

Denk ook aan kerstballen, deze zijn verkrijgbaar in de vorm van champagneglazen en champagneflesjes en zijn vaak na kerst in de uitverkoop. Zo kun je er meer kopen en met alle nieuwe versiering de kerstboom ook gebruiken als nieuwjaarsdecoratie.

Maak nieuwe feestelijke kaarsen met de kaarsresten van de kerstdagen.

Smelt oude stompjes au bain-marie, voeg glitters toe, plaats een lont of een op maat gemaakte dinerkaars in je kaarshouder. Giet het gesmolten kaarsvet in het glas en je kunt weer opnieuw genieten met oudjaarsavond van het branden.

Oude dinerkaarsen kun je in warm water leggen, zodat de kaarsen wat zachter worden. Nu kun je de kaarsen buigen en er cijfers van maken. Na het uitharden van de cijfers doe je glitters in een waxinelichtje en breng je dit kaarsvet met glitters aan op de cijferkaarsen voor een sprankelend effect.

Bonus oudjaarsidee: Maak champagne glazen persoonlijk

Maak van je champagneglazen een eyecatcher door ze persoonlijk te maken en glitter te gebruiken.

Zelf heb ik niet genoeg  champagneglazen, omdat je ze niet vaak gebruikt en ik er niet heel precies mee omga; een wijnglas kan ook. Maar als je gasten krijgt, is het leuk als iedereen een feestelijk glas heeft dat ze kunnen herkennen, aangezien ze allemaal hetzelfde zijn.

Koop bij de kringloop champagneglazen die net iets van elkaar verschillen, of een ander leuk idee is om betaalbare champagneglazen te kopen en met glitternagellak de eerste letter van de naam van elke gast op het glas te schrijven. Super feestelijk en speciaal.

Een groot voordeel is dat iedereen meteen weet welk glas van hen is. Na oudejaarsavond kun je de letters eenvoudig verwijderen met nagellakremover. 

 

Heb je wat gehad aan deze tips? nog vragen? stuur mij een mailtje of DM op instagram