Zoek
Sluit dit zoekvak.
wc rol kerstboom diy

creatief met kerst

Maak van wc rollen een kerstboompje.

Leuke kerstdecoratie om samen met de kinderen te creëren.

Een  kerstdecoratie creëren van wat je normaal weggooit.  

In de kerstperiode zie je op Instagram veel kerstdecoratie voorbijkomen gemaakt van wc-rollen, en dat is natuurlijk niet zo gek, want het is duurzaam en heel goedkoop.

De wc-rol DIY die ik heb bedacht, kun je ook samen met je kinderen maken. Dit zullen ze geweldig vinden. Heb je nog waterverf of knutsellijm nodig om het samen met je (klein)kinderen te maken? shop het online bij Xenos

Je kunt een heel bos creëren met wc-rol kerstboompjes, die dan zijn ingekleurd of getekend door je kinderen. 

De styling in huis is dan heel gemakkelijk, want een kerstdorp past heel leuk in een bos van kerstbomen. Zet er kleine huisjes tussen en gebruik een sneeuwdeken. 

Benodigdheden:

 • wc rollen ongeveer 8 stuks
 • lege pringels bus
 • Hot glue  (Blokker
 • acryl verf
 • schaar
 • witte fineliner of gekleurde stiften, waterverf.
 

In 8 stappen uitgelegd:

 1. Lijm de deksel vast van je Pringles-bus en verf het met acrylverf.
 2. Knip een wc-rol in de lengte en vouw het om; knip driehoekjes uit de onderkant van de wc-rol.
 3. Vouw de rol uit en teken je ontwerp op de wc-rol, bijvoorbeeld stippen, sterren of strepen.
 4. Knip de wc-rol doormidden. Herhaal stap 2 en 3 een paar keer; je hebt ongeveer 10 stukjes (5 wc-rollen) nodig om de kerstboom te bedekken.
 5. Lijm de getekende stukjes met alleen de bovenzijde aan de Pringles-bus; doe dit wat scheef en over elkaar heen voor een leuker effect.
 6. Nu de top van de boom. Knip een wc-rol in de lengte, vouw het in een puntje en lijm het aan elkaar. Maak er een ontwerp op met een witte fineliner. Knip en ontwerp zoals in stap 2 en 3, maar ook een paar kleinere stukjes voor op de top; halveer de wc-rol in de breedte. Beplak nu je top met je ontworpen wc-rolstukjes en lijm het vast op je Pringles-bus.
 7. Vouw de wc-rolstukjes wat om om een kerstboomlook te creëren. Tot slot kun je nog wat lijm op de puntjes aanbrengen en met kunstsneeuw bedekken.
 8. Styling: Dit boompje kan natuurlijk overal staan in huis, zelfs in de wc 🙂 thuis heb ik het  boompje in de keuken gestyld bij mijn arrenslee. Tip: doe er kerstlampjes in, ik zag online hele leuke met rendierhoofdjes bij Blokker.

Heb je ook het wc rol kerstboompje gemaakt? Tag mij dan op instagram in je foto, ik deel je foto in mijn stories.

Zeeman: De beste panty's voor de laagst mogelijke prijs