Zoek
Sluit dit zoekvak.
Budget paasdecoratie

creatief met pasen

Wil je leren hoe je unieke creatieve budget paastakken kunt maken?

Ik laat zien en leg stap voor stap uit hoe je dat kunt doen. Lees snel verder…

Ben je klaar om even lekker uitsmijters te bakken en daarna creatief aan de slag te gaan? Gebruik dan je lege eierschalen en takken uit het park als basis voor unieke paastakken, perfect voor een budgetvriendelijke paasdecoratie.

In mijn recente tutorial heb ik de wintertakken hergebruikt en omgetoverd tot originele paastakken. Omdat deze takken afkomstig zijn uit het park, zijn ze niet de traditionele paastakken. Dat maakt ze al uniek!

Tijdens een gezellige lunch heb ik samen met mijn gezin genoten van zelfgebakken uitsmijters. Daarna hebben we de eierdoppen grondig schoongemaakt en bewaard. Tip: tik de eieren iets hoger aan om de eischaal langer te maken, wat het gemakkelijker maakt om de bolletjes in te verwerken. Bewaar ook de kapjes.

Na het schoonmaken van de eischalen kun je ervoor kiezen om de eieren te verven. Een leuk DIY-projectje om samen met je (klein)kinderen te doen. Zelf heb ik ze natuurlijk gelaten.

Liever unieke paasdecoratie zelf kopen ipv. maken? Check deze paastakken bij de Hema of deze unieke paaskonijnen bij FonQ

Benodigdheden:

  • Lege eierschalen + de kapjes
  • Hot glue
  • Bolletjes (ik heb blauwe druifjes gebruikt)
  • Garen of jute touw (optioneel)

In 6 stappen uitgelegd:

  1. Ik kocht een bakje blauwe druifjes waarin 11 bolletjes zaten. Deze haal je voorzichtig uit elkaar en verwijder het overtollige modder. Laat de wortels intact.
  2. Maak de lege eierschalen schoon en overweeg om ze te verven of te versieren.
  3. Plaats in elke eierschaal een bolletje.
  4. Gebruik hot glue om een eierschaal met bolletje op een tak te plakken. Bevestig vervolgens een dopje eronder voor een speels effect.
  5. Je kunt ook garen aan de binnenkant van de eierschaal bevestigen met hot glue voor een hangend effect. Zie hier mijn tutorial.
  6. Styling: voeg meer versieringen toe indien gewenst. Ik heb wat kleur toegevoegd met stoffen letters. Bekijk hier mijn tutorial. Vergeet niet om je bolletjes af en toe te besproeien met water voor optimale groei.

unieke paastak gemaakt? Tag mij dan op instagram in je foto, ik deel je foto in mijn stories.