Zoek
Sluit dit zoekvak.
DIY mandarijn paddenstoel

creatief in het herfstseizoen

Hoe creëer je een gezellig herfst sfeertje in huis?

Een budget, makkelijke en vooral kleurrijke paddenstoel DIY, In 4 stappen gecreëerd.  

Herfst is nat, grauw en eerder donker, waardoor we meer tijd binnenshuis doorbrengen. Laten we het gezellig maken in huis! Het eerste wat in mij opkomt bij herfst zijn paddenstoelen en gekleurd blad. Deze DIY past perfect bij het herfstseizoen. Lees snel verder…

Het bakken van mandarijnen in de oven was een experiment en het is goed uitgepakt. Zo goed dat ik enthousiast werd over het maken van paddenstoelen en uiteindelijk drie DIY-ideeën met de mandarijnpaddenstoelen heb bedacht. Ik heb ze ook van klei gemaakt en een paddenstoelendecoratie gekocht, maar alles begon met het eerste idee: een winters tafereel creëren. Echter, vond ik dat het te veel herfst uitstraalde, dus nu schrijf ik een blog over herfstdecoratie in de winter. Ach, waarom ook niet? 🙂

Van de mandarijnen heb ik dus een winters tafereel gemaakt, een slinger met lampjes en een decoratieve paddenstoelentak die bijvoorbeeld tussen de bloemen of planten kan staan. Ik heb ook klei paddenstoelornamenten gemaakt, vogelpaddenstoelvetbol en een superleuke paddenstoelmand gekocht. Bekijk de foto’s.

De paddenstoelen-DIY is ook erg leuk om met je (klein)kinderen te maken, een indoor bezigheid die echt herfstig en gezellig is. De gebakken mandarijnen kun je gewoon bewaren het gaat niet schimmelen. Het mag nog even duren voordat de herfst weer begint, maar ik ben nu al helemaal voorbereid op het herfstseizoen!

 

Benodigdheden:

 • Mandarijnen
 • Takjes
 • Hot glue
 • Acrylverf (wit + kwastje)
 • Wax verf (goud)
 • Karton
 • Mos

In 4 stappen uitgelegd:

 1. Snijd de mandarijnen doormidden en duw ze voorzichtig naar buiten, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk af kunt halen zonder de schil te scheuren.
 2. Plaats de schillen op bakpapier en bak ze een uur lang in de oven op 100 graden, zodat de schillen hard worden. Na het afkoelen ben je klaar om te beginnen met creëren.
 3. Lijm takjes met hot blue  in de schil en beschilder de bovenkant, en indien gewenst het takje, met witte acrylverf voor een winters effect. Laat je fantasie de vrije loop.
 4. De paddenstoelen zijn nu klaar. Voor een winterse touch lijm je drie paddenstoelen op karton en voeg je wat takjes met bessen toe. Lijm wat groen mos op de bodem en beschilder dit met witte accenten. 

Styling:

De paddenstoelen is een leuke en kleurrijke herfststyling op tafel, vooral in combinatie met kaarsen en verse bloemen of gebruik ook een paddenstoel mandje dit maakt samen een gezellig  geheel. Als extra kun je de klei paddenstoelen aan takjes hangen in je bloemen boeket en leg er dennenappels en kastanjes bij. 

Wil je liever paddenstoelen zelf kopen inplaats van maken? ik vond een paddenstoel  vaas online en paddenstoelen die veel op de manderijn DIY lijken voor op je tafel.

Heb je ook mandarijnen paddenstoelen gemaakt? Tag mij dan op instagram in je foto, ik deel je foto in mijn stories.

fonQ.nl