Zoek
Sluit dit zoekvak.
winter takken DIY

creatief in huis

Winterdecoaratie zelf maken

Maak je huis gezellig met zelfgemaakte winterdecoratie. Makkelijke DIY. Lees snel verder…

Als je aan winterdecoratie denkt, dan denk ik aan kaarsen, een openhaard, warme chocolademelk; het cozy gevoel, zeg maar. Maar waar ik ook altijd naar verlang in deze periode is kleur in huis.

Kaarsen brengen meteen een gezellig gevoel in huis. Er zijn zoveel leuke soorten, zelfs met heerlijke geuren. Je kunt kaarsen heel gemakkelijk zelf maken; ik heb er een blog over geschreven, lees mijn blog hier.

Voor mijn winterdecoratie thuis heb ik dit keer een budgetkaarshouder van een blikje gemaakt. Het blikje van chili bonen (lekker winterkost) heb ik eerst goed schoongemaakt, voorbehandeld en bruin geschilderd met acrylverf, en bestrooid met bakpoeder. De volgende dag heb ik het overtollige bakpoeder weggeveegd en met goudkleurige waxverf en wat zwart acryl langs de randen gewerkt, zo creëer je een wat roestige uitstraling. Op het blikje heb ik een afbeelding van een roodborstje gelijmd. Het resultaat is heel leuk geworden. Wil je meer weten? Bekijk hier mijn budgetkaarshouder tutorial.

Eigenlijk is het niet zo vreemd om in de winterperiode te verlangen naar meer kleur in huis. Je bent veel thuis en het is fijn om je te omringen met een heerlijke sfeer. Home sweet home!

Tip: Heb je geen openhaard, net als ik, dan kun je tegenwoordig YouTube gebruiken en een haardvideo starten, net echt.

Een typische winterdecoratie zijn kale takken, en voor deze DIY heb ik mooie takken uit het park gebruikt. Ik plaatste ze in mijn favoriete vaas van fonQ en kleurde her en der wat takken wit met acrylverf, zodat het net sneeuw lijkt.

De gedroogde bollen van onze pluimhortensia had ik bewaard. Ik heb deze wat opengeknipt en er een hyacintbol in gezet. Het lijkt net een vogelnestje; ik noem ze ook hyacintnestjes 🙂 De bollen heb ik op de takken geplaatst. Het geeft echt een leuk effect, en als de hyacinten uitkomen, heb je kleur in huis. Tussen de hyacintnestjes heb ik nog winterhuisjes opgehangen. Deze heb ik zelf gedecoreerd met een meer winterse uitstraling. Zie hier mijn tutorial.

Benodigdheden:

 • Takken uit het park
 • Gedroogde pluimhortensia
 • Hyacintbollen
 • Witte acrylverf
 • hangecoratie zoals winter huisjes

In 6 stappen uitgelegd:

 1. Decoreer je takken in je favoriete vaas of pot.
 2. Knip de gedroogde pluimhortensia wat open.
 3. Knip de wortels van je bollen wat korter en zet ze in de pluimhortensia, maak er een nestje van.
 4. Plaats de hyacintnestjes tussen de takken.
 5. Maak her en der de takken wit met acrylverf.
 6. Hang nog wat ornamenten ertussen (optioneel).

Heb je winterdecoratie gemaakt? Tag mij dan op instagram in je foto, ik deel je foto in mijn stories.