Zoek
Sluit dit zoekvak.
arrenslee creatief

creatief met kerst

Een arrenslee maken van een doos.

Van een doos een arrenslee maken is even een werkje, maar het resultaat is een mooie en functionele DIY kerstdecoratie.

Hoe maak je een arrenslee van een doos?

Het is een functioneel kerst diy voor je kerststyling in huis, want je kunt er van alles mee verzinnen qua styling mogelijkheden. Vul het blad met lekkernijen, gebruik het als broodmand voor het kerstontbijt of leg het onder de kerstboom, vol met cadeautjes.
 

Van een doos een arrenslee maken kun jij ook als je de stappen volgt en mijn tutorial bekijkt.Je hebt niet veel nodig, en meestal heb je de benodigdheden wel in huis.

Het moeilijkste stukje van de arrenslee vond ik het maken van het handvat omdat het karton steeds naar beneden zakte. Als tip geef ik mee om alle onderdelen te verven of te spuiten voordat je ze vastlijmt; dit scheelt heel veel tijd. 

Liever een arrenslee kopen? een Budget variant bij Fonq of de perfecte, ik ben echt in love, online bij blokker. Ik zet deze echt wel op mijn verlanglijstje voor volgend jaar.

Benodigdheden:

  • Een middelgrote doos
  • Dienblad (een mooie lage doos kan ook)
  • 2x Pringlesbus
  • Lege rol van keukenpapier
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Acrylverf of spuitbus
 
 

In 10 stappen uitgelegd:

 
1. Vouw je doos open in de lengte, leg het dienblad op de doos om de breedte te bepalen, de doos moet net zo breed als het dienblad zijn. Knip het bredere stuk eraf en bewaar het karton.
2. Leg je dienblad op het afgemeten karton en vouw het om je dienblad heen in de lengte zodat je kunt zien waar je de ski’s en handvaten kunt tekenen. Knip het frame uit.
3. Lijm de deksels vast van de Pringlesbussen, plak ze onder het dienblad aan de zijkanten van het kortste gedeelte. Tip: verf of spuit ze alvast (makkelijker).
4. Lijm je dienblad nu op het arrensleeframe.
5. Krul de ski’s en handvaten een beetje in de richting waar je het wil hebben, zodat het sierlijk lijkt.
6. Maak van de rol keukenpapier een handvat. Knip een stuk af in de lengte, maak het rond en lijm het vast aan je doos.
8. Knip van je overgebleven karton twee dunne stroken. Krul ze en lijm ze vast tussen je dienblad en arrensleeframe.
9. Nu komt het verven. Gebruik acrylverf en een kwast, of spuit het de gewenste kleur. Voeg evt kleuraccenten toe met een andere tint voor een speels effect.
10. De styling van de arrenslee, je kunt hier mee variëren. Maak er bijvoorbeeld een kersttafereel van in de keuken, vul kerstbekers en een koekjespot met lekkernijen en zet er kerstlampjes omheen en een DIY kerstboompje. Zo creëer je je eigen kerstkoffiehoekje, super leuk.

Heb ik je geïnspireerd en heb je een arrenslee gemaakt? Tag mij dan op instagram in je foto, ik deel je foto in mijn stories.